WK Loopfietsen Drongen zaterdag 24 september om 11uur op het Drongenplein

Op zaterdag 24 september organiseert Gezinsbond Drongen de 2de editie van het WK Loopfietsen.

Terwijl Remco Evenepoel en Wout Van Aert de strijd aangaan in AustraliĆ« willen we hier aan de andere kant van de aardbol ook onze kleinste wielerhelden onderdompelen in de wondere wereld van het wereldkampioenschap. Daarom organiseren we in Drongen een WK Loopfietsen.  

Elke kleuter van 2 tot 5 jaar kan gratis deelnemen aan dit ludieke evenement. De deelnemers ontvangen bij inschrijving een fietsplaatje met wedstrijdnummer en na de wedstrijd een leuke medaille en diploma. We vragen wel om vooraf in te schrijven, zo zijn we zeker dat er voor iedereen een medaille is.

We gaan niet op zoek naar de snelste fietser, maar willen elk kind de belevenis geven van een echte wielerheld: een ritje op ons parcours aangemoedigd door familie en vrienden aan de kant en een coole medaille bij het overschrijden van de finishlijn.

BELANGRIJK: Breng je eigen loopfietsje en fietshelm mee, wij zorgen voor de rest!

PROGRAMMA:

10u00: Start inschrijvingen

11u00: Opwarming in groep en verkenning parcours

11u30: Start 1ste wave

12u00: Einde

Ongetwijfeld een onvergetelijke gezinsuitstap. Bovendien valt dit samen met de wekelijkse markt op Drongenplein. Zo kan je voor of na het WK een bezoekje brengen aan de leuke kraampjes. 

Inschrijven kan je HIER

Bekijk hier alvast het sfeerverslag van vorig jaar: WK Loopfietsen in Drongen – YouTube (bron: AVS).

Wist je dat een loopfiets de ideale voorbereiding is om te leren fietsen? Jouw kind leert op een speelse en veilige manier balanceren op twee wielen, wat de stap naar de echte fiets enorm verkleint. Gooi die steunwieltjes maar in de vuilbak, de loopfiets is de beste leerschool om te leren fietsen!

Details activiteit
 • Startdatum
  24 september 2022 11:00
 • Einddatum
  24 september 2022 12:00
 • Status
  Verlopen
 • Adres
  Drongenplein, 9031 Drongen
Details activiteit
 • Startdatum
  24 september 2022 11:00
 • Einddatum
  24 september 2022 12:00
 • Status
  Verlopen
 • Adres
  Drongenplein, 9031 Drongen